EXTRAESCOLARS

INFORMACIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2018-2019

Les activitats extraescolars es porten a terme fora de l’horari lectiu i amb l’objectiu de complementar-lo, sempre seguint la línia pedagògica de l’Institut. Contribueixen a despertar inquietuds, millorar els coneixements en diferents àrees, fomentar la creativitat, reforçar valors i afavorir la cohesió social en un ambient més distès, sense oblidar la seva qualitat formativa.

Quins són els criteris amb què s’organitza l’oferta?

● Qualitat de l’activitat.
● Idoneïtat de les activitats en funció de l’edats dels alumnes.
● Programació, objectius i possible nombre de destinataris.
● Disponibilitat d’espais.
● Horari.

Esperem que siguin del vostre interès i us animem a participar conjuntament en la construcció d’un Institut actiu fora de l’horari lectiu.

FULL D’INSCRIPCIÓ. No oblideu omplir totes les dades que us demanem, inclòs el número de compte bancari amb el Codi Iban. No es farà cap càrrec fins que hagin començat les activitats.

 

FITXA INSCRIPCIÓ EXTRAESCOLARS 2019-20

 

CALENDARI DE PAGAMENT ACTIVITATS EXTRAESCOLARS:

A principis de novembre cobrarem els rebuts d’octubre i novembre. Posteriorment a principi de cada mes rebreu el càrrec mensual de cada activitat.
Les activitats esportives que imparteix Cet10 tindran el seu propi calendari de cobrament. Rebreu la informació.

Les baixes s’hauran de comunicar abans del dia 20 de cada mes.

Podeu fer-nos arribar suggeriments, preguntes i/o iniciatives a 

extraescolars@4cantons.cat

________________________________

 

BATUKADA-PERCUSSIÓ DRUMSFORYOUNGS

BATUKADA-PERCUSSIÓ DRUMSFORYOUNGS 

HORARI: divendres de 15:15 – 16:15. 

PREU: SOCIS AFA: 18 €/mes – NO SOCIS AFA: 21 €/mes

Impartit pel grup Brincadeira –  (http://www.brincadeiraworkshops.com)       (http://www.brincadeira.es).

S’ofereix a tots els cursos

Activitat on es treballaran les tècniques del món de la percussió i el ritme, creant un grup per poder amenitzar les festes del nostre Institut i les cercaviles al barri (Carnaval, Festes de maig, Festa Major, etc.).

______________________________________________________________________________________________________________

CINEMA I PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL

HORARI: dijous de 17:30 – 18:45 

PREU: SOCIS AFA: 30 €/mes – NO SOCIS AFA: 33 €/mes

Impartit per: Francina Careta (www.francinacareta.cat)

Sempre t’han apassionat les històries? S’ha dit del cinema que és la més completa de totes les arts, perquè en certa manera engloba totes les altres, així que quina millor manera de donar forma a les teves idees que amb una pel·lícula?

La idea de l’activitat és aprendre els fonaments del llenguatge audiovisual: com pensar, escriure, dirigir, enregistrar i muntar una pel·lícula. Per això les classes seran molt pràctiques, veurem curtmetratge, fragments de films, vídeos i d’altres obres i partir d’aquí posarem fil a l’agulla per produir els nostres propis projectes, on nosaltres serem els actors, els directors, els càmeres i els guionistes.

L’objectiu és acabar el curs havent realitzat tres projectes: un curtmetratge de ficció, un videoclip i un documental (o fals documental!). Si tot va bé, farem una gran gala final d’estrena.

Així doncs, tant si tens vocació d’actor o actriu, com si t’agradaria estar darrere de la càmera o seure a la cadira del director/a aquesta pot ser la teva activitat.

______________________________________________________________________________________________________________

 

ROBÒTICA

HORARI: dimarts de 17:30 – 19:00 

PREU: SOCIS AFA: 51 €/mes – NO SOCIS AFA: 54 €/mes

Impartit per Ignite Serious Play  (www.igniteseriousplay.com) 

Classes en anglès.

– Alumnes NOUS 1er i 2on ESO: Treballar amb màquines motoritzades fins a Gener-Febrer, per després transicionar a LEGO Mindstorms EV3 per al desenvolupament dle projecte (aquest any han treballat des de l’inici amb Mindstorms).

– Alumnes VETERANS / 3er ESO en endavant: Especializació en programació de robots terrestres LEGO i aeris PARROT, en comunitat internacional amb escoles daneses mitjançant videoconferència.

En els 2 entorns, treballarem amb les tablets d’IGNITE.

______________________________________________________________________________________________________________

TEATRE

HORARI: 2 grups: dimecres de 15:15 – 16:30 (ESO) i dievndres de 14:45 – 16:00 (Batxillerat).

PREU: SOCIS AFA: 36 €/mes –  NO SOCIS AFA: 39 €/mes

Impartit per Lazzigags (www.lazzigags.cat)

Metodologia:

El domini del cos i de la veu és el primer aspecte a exercitar. En segon lloc, les improvisacions, que serveixen per a introduir els nois i noies en una nova faceta expressiva. El pas següent consisteix a treballar la caracterització, aspecte que abasta des del maquillatge al vestuari. Posteriorment, les activitats se centraran en el coneixement i assaigs de les obres o contes del final de curs. 

Participaràs en les Jornada de Teatre Jove de Secundària actuant al Teatre Lliure de Montjuïc si arribeu a la Fase final. Vols ser el/la proper/a?

______________________________________________________________________________________________________________

FREE RUNNING – PARKOUR (GRAN REPTE)

Organitzat per CET10 (www.cet10.org)

HORARI: Dimecres de 17’30 – 19:00 al Gimnàs 

PREU SOCIS AFA: 21,75 €/mes 

Es cobrarà mensualment.

PREUS NO SOCIS AFA i/o ALUMNES EXTERNS: Hauran d’abonar una quota única a l’AFA de 27€ al mes d’octubre (totes les activitats tenen un cost de 3€ més al mes per als  NO SOCIS i EXTERNS).

Activitat de nova creació que té com a objectiu anar d’un punt de partida fins al punt d’arribada el més recte possible.

Això implica que per poder-ho aconseguir es necessitin saltar els diferents obstacles urbanístics que ens ofereix la pròpia ciutat.

A més, la dificultat d’aquesta tasca és molt elevada i é molt atractiva per als i les adolescents. La cultura que hi ha darrera d’aquesta activitat fa que el respecte vers el material i les condicions amb les quals es troba la ciutat siguin molt elevades.

El coneixement motriu que adquireixen els seus participants és molt important, ja que, com més dificultat tingui l’element tècnic, més domini motriu s’ha de tenir.

Objectius: amb aquest esport es treballen diferents estructures

 • Socioafectiva: la cultura social que sosté aquesta activitat fa que l’adolescent s’integri en una nova manera de viure i expressar-se.

 • Coordinativa: coordinació general, coordinació específica per als elements tècnics, equilibri, millora del mapa coordinatiu.

 • Cognitiva: entendre les limitacions del cos vers el medi.

 • Emotiva-volitiva: els i les participants experimenten una necessitat de voler expressar els elements més difícils i això fa que la voluntat de realitzar aquesta activitat sigui màxima.

_____________________________________________________________________________________________________________

DANSES URBANES

Organitzat per CET10 (www.cet10.org).

HORARI: dilluns i dimecres de 17:30h a 18:30h.

PREU:   1 dia setmana: (SOCIS AFA: 13,75 €/mes)

2 dies setmana: (SOCIS AFA: 20,75 €/mes)

PREUS NO SOCIS AFA i/o ALUMNES EXTERNS: Hauran d’abonar una quota única a l’AFA de 27€ al mes d’octubre (totes les activitats tenen un cost de 3€ més al mes per als  NO SOCIS i EXTERNS).

____________________________________________________________________________________________________________________

DEFENSA PERSONAL – ARTS MARCIALS (GRAN REPTE)

Organitzat per CET10 (www.cet10.org)

HORARI: Dimarts de 17’30 a 18’30h al Gimnàs. 

PREU SOCIS AFA: 16,75 €/mes

Es cobrarà mensualment.

PREUS NO SOCIS AFA i/o ALUMNES EXTERNS: Hauran d’abonar una quota única a l’AFA de 27€ al mes d’octubre (totes les activitats tenen un cost de 3€ més al mes per als  NO SOCIS i EXTERNS).

La defensa personal engloba vàries modalitats d’arts marcials, les quals es poden desenvolupar per trimestres cadascuna d’elles. Són esports de lluita, amb un alt contingut de valors del propi esport.

Es poden realitzar dos tipus de modalitat segons l’esport: exhibició o combat.

L’objectiu, segons la modalitat, va en funció d’una normativa i un reglament on es marca quin és el desenvolupament de la pròpia activitat.

Objectius: amb aquest esport es treballen diferents estructures

 • Socioafectiva: l’adolescent es relaciona amb els companys/es i l’entorn, mitjançant un esport amb un potencial educatiu en valors per a la vida quotidiana.

 • Coordinativa: coordinació general, millora de les habilitats i destreses motrius tant generals com específiques de l’esport.

 • Emotiva-volitiva: el/la participant vivència una sèrie d’emocions i sentiments que només es poden viure realitzant un esport de lluita.

______________________________________________________________________________________________________________

PISCINA

HORARI: dimecres  de 15:15 – 16:00 i/o                  LLOC: PISCINA CEM CAN FELIPA

  divendres de 16:45 – 17:30  

PREU:   1 dia setmana:    SOCIS AFA: 19€/mes – NO SOCIS AFA: 22 €/mes.

2 dies setmana:  SOCIS AFA: 38 €/mes – NO SOCIS AFA: 41 €/mes).

Es cobrarà mensualment.  Pots escollir 1 o dos dies.

Es treballaran diferents objectius: des de la iniciació al perfeccionament en natació (en diferents grups segons els nivells dels alumnes) i també la tonificació fent part de la classe més lúdica, com l’aquadeep (exercicis amb peses, aletes, pilota, abdominals, etc.).

Nois i noies:

 • Voleu afavorir la tonificació i la definició de la massa muscular (resistència de l’aigua) sense risc de lesions, i corregir la postura, reeducar la respiració i afavorir la circulació?

 • Voleu acabant relaxant-vos, gaudint de flotabilitat, pujant la vostra l’autoestima i auto-confiança?

 • Voleu posar-vos en forma fent un dels esports més recomanables en una de les etapes de desenvolupament físic i psíquic tant important com és l’adolescència?

No facis cues per fer la inscripció, paga menys sense ser abonat i aprofita fer el curs relaxat i sense soroll fora de l’horari habitual dels altres cursos a Can Felipa.

Aquest és el teu curs!!  Agafa el banyador i som-hi!!! A la piscina !!!

______________________________________________________________________________________________________________

BÀSQUET

Organitzat per CET10 (www.cet10.org)

HORARI:

 • Mixte: dimarts i dijous (1r, 2n i 3r) de 17:30h a 18:30h.

 • Mixte: dimarts i dijous (4t i 1r Batxillerat) de 17:30h a 18:30h.

PREU:   2 dies d’entrenament + 1 dia de partit (SOCIS AFA: 33,50 €/mes).

                2 dies d’entrenament (no és obligatori competir) (SOCIS AFA: 24 €/mes).

PREUS NO SOCIS AFA i/o ALUMNES EXTERNS: Hauran d’abonar una quota única a l’AFA de 27€ al mes d’octubre (totes les activitats tenen un cost de 3€ més al mes per als  NO SOCIS i EXTERNS).

Els equips participen en una competició reglada dins del programa dels Jocs Esportius Escolars, organitzada per el CEEB (Consell de l’Esport Escolar de Barcelona). Aquesta competició segueix un calendari establert que consta d’un partit setmanal (normalment en divendres) amb altres escoles de Barcelona.

______________________________________________________________________________________________________________

FUTBOL

Organitzat per CET10 (www.cet10.org). ES REALITZARÀ A L’INSTITUT MARIA ESPINALT.

HORARI: dilluns i dimecres (1r i 2n) de 17:30h a 18:30h.

  dilluns i dimecres (3r i 4t)  de 18:30h a 19:30h.

PREU:   2 dies d’entrenament + 1 dia de partit (SOCIS AFA: 33,50 €/mes)

2 dies d’entrenament (no és obligatori competir) (SOCIS AFA: 24 €/mes)

PREUS NO SOCIS AFA i/o ALUMNES EXTERNS: Hauran d’abonar una quota única a l’AFA de 27€ al mes d’octubre (totes les activitats tenen un cost de 3€ més al mes per als  NO SOCIS i EXTERNS).

Els equips participen en una competició reglada dins del programa dels Jocs Esportius Escolars, organitzada per el CEEB (Consell de l’Esport Escolar de Barcelona). Aquesta competició segueix un calendari establert que consta d’un partit setmanal (normalment en divendres) amb altres escoles de Barcelona.

L’ACTIVITAT ES DURÀ A TERME A L’INSTITUT MARIA ESPINALT.

______________________________________________________________________________________________________________

VOLEIBOL

Organitzat per CET10 (www.cet10.org)

HORARI: Mixte: dimarts i dijous de 18:30h a 19:30h.

PREU:   2 dies d’entrenament + 1 dis de partit: (SOCIS AFA: 33,50 €/mes).

2 dies d’entrenament (no és obligatori competir). (SOCIS AFA: 24 €/mes).

1 dia d’entrenament (si es fa un sol dia no és podrà participar en la competició). (SOCIS AFA: 15,25 €/mes).

PREUS NO SOCIS AFA i/o ALUMNES EXTERNS: Hauran d’abonar una quota única a l’AFA de 27€ al mes d’octubre (totes les activitats tenen un cost de 3€ més al mes per als  NO SOCIS i EXTERNS).

Aquest any ja hem començat a participar en una competició reglada dins del programa dels Jocs Esportius Escolars, organitzada per el CEEB (Consell de l’Esport Escolar de Barcelona). Aquesta competició segueix un calendari establert que consta d’un partit setmanal (normalment en divendres) amb altres escoles de Barcelona.

______________________________________________________________________________________________________________

Sabem que hi ha molta informació, però volem oferir unes activitats extraescolars de qualitat per complementar la formació i inquietuds dels nostres fills i filles.

Fem un Institut actiu fora de l’horari lectiu!!!

Animeu-vos a participar en les nostres activitats, us agradaran !!
Per qualsevol dubte no dubteu en posar-vos en contacte:

extraescolars@4cantons.cat

 

 

2 Responses to EXTRAESCOLARS

 1. afa4cantons says:

  Moltes gràcies.

 2. Dolors Bonilla says:

  Soc la mare d’ en Ferran Garola, un alumne de 2on ESO, que tan aquest any com el passat ha fet vela al setembre. Es una ideia molt bona ja que permet als nens conectar altre cop amb els companys del col.le despres de les vacances. Amb una activitat, fantastica al meu entendre, ja que vivim tan aprop del mar i a disfrutar de la natura, tot fent esport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *