Resum del I Debat en Família sobre adolescència i temps lliure

debat_adolescencia

El dimecres 12 de desembre va tenir lloc el I Debat en Família organitzat a l’espai col·lectiu de l’ Institut 4cantons per la Comissió de somnis sobre Adolescència i Temps Lliure. A l’acte van assistir 11 mares i pares i es va iniciar a les 19:30 hores.

En primer lloc, es va realitzar una presentació inicial de l’espai col·lectiu de l’ institut per fomentar el seu ús i donar-lo a conèixer.

Seguidament el debat es va obrir amb una breu aproximació sobre els diferents perfils de caràcters humans i com aquests perfils que tenim com a pares/mares i fills /filles ens porten a diverses formes de relacionar-nos i d’entendre els espais d’oci i us dels temps lliure entre els adults i els joves. Conèixer aquests diferents perfils permet entendre’ns millor a nosaltres mateixos i també als nostres fills/es.

El debat va transcórrer amb l’exposició de diverses experiències que van obrir la porta a expressar vivències, neguits, inquietuds, a compartir estratègies i idees educatives per conèixer amb més empatia el món dels nostres fills/es. Es varen comentar aspectes sobre la llibertat i el límits, la responsabilitat, la identitat, conflictes i confrontacions, les emocions que se’m desperten com a pare/mare. Les emocions dels nostres fills/filles. Amb la idea de tenir una mirada més amplia de com acompanyar els nostres fills des de l’amor i la confiança.

Finalment l’acte va acabar deixant cadascú/na dels assistents les seves impressions i els aspectes positius que s’enduien i els negatius que deixaven.

Animeu-vos a participar en la pròxima trobada del mes de gener, ja us farem saber les dates.

Fins aviat!!!

Bibliografia:

FABER, Adele i MAZLISH, Elaine, “Cómo hablar para que sus hijos le escuchen y cómo escuchar para que sus hijos le hablen“, Ed. Medici.

FUNES, Jaume, “9 Ideas clave. Educar en la adolescencia“, Ed. Graó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *