CRÒNICA DE LA PASSEJADA PEL CEMENTIRI DEL POBLENOUPassejada

 

Aquest dissabte ens vam trobar de bon matí a la porta del cementiri, allà ens esperava en Jordi Fossas. Magnífic guia que, amb gran entusiasme i mestria, ens va endinsar en “ la història” i “ les històries”, d’aquest recinte funerari.

 

El trajecte de quasi dues hores va passar de descripcions arquitectòniques i dates històriques, a anècdotes i curiositats d’alguns dels llocs més emblemàtics d’aquest antic cementiri. Parada obligatòria també, la tomba del Santet, molt venerat entre els poblenovins i una de les més visitades.

 

Aquesta activitat, la darrera d’ aquest curs amb els nostres amics de l’Arxiu Històric del Poblenou, és d’aquelles que no t’agradaria que acabessin mai.

 

En Jordi passa de les dades més concretes i reals, a increïbles curiositats amb un llenguatge molt planer. Les seves explicacions sobre la simbologia, els detalls de les escultures i la fantàstica història narrada dintre de la capella, ens va atrapar a tots els allà presents.

 

Esperem, en un futur, poder repetir aquest recorregut perquè realment ha estat un plaer anar de la mà d’en Jordi al nostre passat.

 

Moltes gràcies, mestre!

Algunes fotografies: https://flic.kr/s/aHskVHpLJb

 

>>> Comissió Social de l’AFA Institut Quatre Cantons del Poblenou

>>> AFA Institut Quatre Cantons del Poblenou