“El Gran Recapte d’Aliments”

Els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya que atenen a més de 20.000 persones a través de 645 entitats, impulsen una nova edició del Gran Recapte; enguany és celebra els dies 30 de novembre i 1 de desembre.

Què és “El Gran Recapte d’Aliments”?

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya massiva de recollida d’aliments bàsics que té la  intenció de contribuir en la millora de les condicions de les persones en situació de pobresa, en un aspecte tan cabdal com és l’alimentació.

En aquesta desena edició, es posa en marxa la crida al voluntariat, el gran tresor del Gran Recapte. Els Bancs d’aliments són eficients en la gestió i distribució d’aliments, però no són res sense la feina dels milers de voluntàries i voluntaris que el fan possible tan els dies de la recollida, com en les tasques de classificació.

La comissió Social de l’Afa 4 Cantons se suma a aquesta campanya.

De quina manera es pot col·laborar?      

Des del  dilluns 19 de novembre fins al divendres 30 de novembre, animem als alumnes i famílies a dipositar aliments  al lloc habilitat al vestíbul de l’ institut.

  • Es necessiten llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva, galetes, pasta, arròs, cafè..
  • .Es demana no portar envasos de vidre ni aliments peribles.

Com podem ser voluntaris?

  • Per ser voluntari només cal que us registreu  (www.granrecapte.com), se’n necessiten 25.000 pels punts de recollida en supermercats i mercats d’arreu de Catalunya.

D’altre banda , el dia 13 de novembre un coordinador pedagògic del Banc d’Aliments, el Jordi Camps va fer una xerrada als alumnes de 1r del nostre institut que participen en el TG sobre la pobresa, per tal de sensibilitzar-los sobre les desigualtats socials i la fam que es pateix al nostre entorn i aconseguir la seva implicació activa.

Ens ajudes a fer-ho possible? Esperem la teva col·laboració!

Comissió Social Afa 4Cantons