INFORMACIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2024-2025

Pel proper 2023-2024 mantenim les mateixes activitats i afegim alguna proposta nova: activitat artística i costura

Les activitats extraescolars es duen a terme fora de l’horari lectiu i amb l’objectiu de complementar-lo, sempre seguint la línia pedagògica de l’Institut. Contribueixen a despertar inquietuds, millorar els coneixements en diferents àrees, fomentar la creativitat, reforçar valors i afavorir la cohesió social en un ambient més distès, sense oblidar la seva qualitat formativa.

Quins són els criteris amb què s’organitza l’oferta?

● Qualitat de l’activitat.
● Idoneïtat de les activitats en funció de l’edats dels alumnes.
● Programació, objectius i possible nombre de destinataris.
● Disponibilitat d’espais.
● Horari. Buscant compatibilitat amb l’horari del nou curs.

IMPORTANT PER AL CURS 2023-2024:

 • Per inscriure’s en activitats extraescolars a l’Institut s’ha de ser soci de l’AFA. Es tindran en compte situacions familiars excepcionals.
 • En cas de persones externes al Institut Quatre Cantons que vulguin fer les activitats, si hi ha conveni amb els seus instituts i son sòcies de l’AFA o AMPA d’aquell institut, no caldrà fer-se soci de l’AFA 4 Cantons. En cas contrari hauran de pagar la quantitat de 50 euros anuals com a matrícula.

Les inscripcions es poden realitzar de forma digital directament a l’ampasoft seguint les instruccions detallades que us donem en aquest document

Aquells alumnes que siguin externs al donar-se d’alta Ampasoft cal posar que son externs i informar a observacions el curs de l’alumne/a.

Els adults que es vulguin apuntar a les activitats s’han de donar d’alta com a famílies i també com alumnes a les activitats, els que ja estiguin com a famílies i comencin una nova activitat han d’enviar correu a secretaria (afa.secretaria@4cantons.cat)per tal que els afegeixen com alumnes a la seva família. 

A Ampasoft el que regeix son les families, així si una familia està donada d’alta es poden afegir germans o els adults que vulguin fer activitats. Per fer això, heu d’enviar un correu a secretaria ( afa.secretaria@4cantons.cat) que us avisarà per tal que pogueu donar-vos d’alta a les activitats.

Les persones actualment donades d’alta a Ampasoft heu d’utiltzar el vostre correu i contrasenya per donar-vos d’alta a les activitats, us sortiran les activitats que segons el vostre rang d’edat podeu realitzar.

Les inscripcions es faran a partir del 22 de  juny de 2024 i fins el 14 de juliol de 2024, i només si hi ha vacants posteriorment, s’obriran possibles nous períodes d’inscripcions. TOTES les inscripcions es faran mitjançant Ampasoft.

Les persones que hagin acabat el curs 2023-2024 formant part d’algun dels equips esportius o qualsevol activitat gestionada per l’AFA, tindran prioritat en la inscripció pel curs 2024-2025 sempre que s’inscriguin en el període inicial i en tot cas abans del 5 de juliol.

Aquells que estigueu indecisos per fer les inscripcions  envieu un e-mail a extraescolars@4cantons.cat per avisar-nos de possibles interessats.

Les activitats que ofereixen la resta d’instituts i tenen conveni amb el nostre, les podeu tramitar a través de cadascun d’ells. A continuació us facilitem els enllaços a l’oferta d’activitats extraescolars compartides amb la resta d’instituts:

ICÀRIA
https://afa-icaria.com/extraescolars/convenis-extraescolars/

FRONT MARÍTIM
https://www.afafrontmaritim.cat/2023/06/17/oferta-activitats-extraescolars-2023-2024/

SALVADOR ESPRIU
https://ampaespriu.cat/graella

MARIA ESPINALT
https://www.afamariaespinalt.cat/extraescolars-inscripcions-i-portes-obertes/

 

NORMATIVA DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS:

  • Les baixes de les activitats extraescolars s’han de comunicar abans del dia 20 del mes anterior al que vulgueu fer la cancel.lació, i s’ha de fer per mail a afa.secretaria@4cantons.cat
  • L’activitat de Natació és trimestral i per donar-se de baixa cal fer-ho abans de finalitzar el trimestre d’altra manera s’haurà d’abonar el trimestre següent.
  • L’últim dia abans de les festes de Nadal, no hi haurà classes d’activitats extraescolars. 
  • Podria ser que algun dia haguéssim de canviar horaris o cancel.lar alguna activitat per que hi hagi activitats organitzades per l’Institut o AFA.
  • L’últim dia de curs no hi haurà activitats extraescolars.
  • Les activitats extraescolars començaran a l’octubre de 2024.

  Els proveïdors passaran llista dels alumnes i avisaran als pares i a la comissió d’extraescolars de l’AFA, per tal de tenir un control i evitar malentesos.

  De la mateixa manera, els proveïdors que excepcionalment no puguin assistir a classe hauran d’avisar a les famílies tan aviat com els sigui possible per tal d’evitar problemes organitzatius.

 

INICI DE LES ACTIVITATS: OCTUBRE excepte Cant

CALENDARI DE PAGAMENT ACTIVITATS EXTRAESCOLARS:

A mitjans d’octubre cobrarem el càrrec del rebut d’octubre. Posteriorment a principi de cada mes rebreu el càrrec mensual de cada activitat.
Les activitats que imparteixen els proveïdors externs i gestionen ells el cobrament  tindran el seu propi calendari de cobrament. Rebreu la informació.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS HOMOLOGADES PER DEMANAR BEQUES A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA: Aquest curs 2023-2024 ens hem homologat com entitat al programa Tardes Educatives i això implicarà que les nostres activitats no esportives donin l’opció de sol.licitar beca, com ja passava amb Tecnologia Creativa i les activitats esportives gestionades per CET10. Al setembre quan s’obri el procés de sol.licitud de les beques, des de l’AFA s’enviarà als alumnes inscrits a les activitats el codi que ens donin per tal que pugueu fer les sol.licituds.

A QUI ENS HEM DE DIRIGIR PER CONTACTAR?:

Volem aprofitar per aclarir a qui us heu de dirigir en cada moment, en funció de les vostres necessitats:

Tenim el contacte amb els proveïdors, institut i Junta de l’AFA. Decidim quines activitats es realitzen, preparem enquestes de satisfacció i gestionem amb l’administrativa contractada per l’AFA (Esther) el dia a dia d’extraescolars. 

Esther és la persona que porta la gestió diària de totes les activitats, gira els rebuts de les activitats a les famílies i gestiona els pagaments als proveïdors amb Tresoreria. També gestiona les altes i baixes de les activitats extraescolars. 

 • Us facilitarem els emails dels diferents proveïdors que ofereixen les diferents activitats, per tal que els conegueu i pugueu informar de les possibles absències o consultar respecte les seves activitats. 

Recordeu que les adaptacions per motius sanitaris s’aplicaran a les extraescolars en cas que fos necessari com s’ha fet durant aquests darrers anys de pandèmia.

 

GRAELLA D’EXTRAESCOLARS 2024-2025: Graella 24-25

 


                              

BATUKADA-PERCUSSIÓ DRUMSFORYOUNGS  

 

HORARI: divendres de 15:15 – 16:15h

PREU – SOCIS AFA:    24   €/mes

Impartit pel grup Brincadeira (http://www.brincadeiraworkshops.com i http://www.brincadeira.es).

S’ofereix a tots els cursos.

Activitat on es treballaran les tècniques del món de la percussió i el ritme, creant un grup per poder amenitzar les festes del nostre Institut i les cercaviles dels diferents esdeveniments culturals del barri (Carnestoltes, Festes de Maig, Festa Major, etc.). 

Aquí us oferim un video promocional de l’activitat:


https://www.youtube.com/channel/UCTvoPZ6mTUYQTtLP9ps2Leg

 

També hi ha el taller per adults, al que els familiars dels alumnes i resta d’adults us podreu apuntar mitjançant el formulari d’inscripció.

 

 

ACTIVITAT PENDENT D’HOMOLOGACIÓ  PER  DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.

 TEATRE

HORARI

 • 1er ESO, 2n ESO i 3er ESO:  dijous de 15:15h a 16:30h
 • 4rt ESO i Batxillerat:  dijous de 16:30h a 17:45h

PREU SOCIS AFA:    38  €/mes

Impartit per Lazzigags (www.lazzigags.cat).

Metodologia:

El domini del cos i de la veu és el primer aspecte a exercitar. En segon lloc, les improvisacions, que serveixen per a introduir els nois i noies en una nova faceta expressiva. El pas següent consisteix a treballar la caracterització, aspecte que abasta des del maquillatge al vestuari. Posteriorment, les activitats se centraran en el coneixement i assaigs de les obres o contes del final de curs.

Tots els grups de Secundària es presenten a la Mostra Teatral organitzada per l’IMEB i el Teatre Lliure.

ACTIVITAT PENDENT D’HOMOLOGACIÓ  PER  DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.


PISCINA 

HORARI: dimarts de 16:00 – 16:45

           i/o divendres de 16:45 – 17:30 (Pots escollir 1 o 2 dies a la setmana)

LLOC: PISCINA CEM CAN FELIPA

PREU 1 dia a la setmana –  SOCIS AFA:     22 €/mes 

PREU 2 dies a la setmana –  SOCIS AFA:     42 €/mes

Es treballaran diferents objectius: des de la iniciació al perfeccionament en natació (en diferents grups segons els nivells dels alumnes) i també la tonificació fent part de la classe més lúdica, com l’aquadeep (exercicis amb peses, aletes, pilota, abdominals, etc.).  

Nois i noies: 

 • Voleu afavorir la tonificació i la definició de la massa muscular (resistència de l’aigua) sense risc de lesions, i corregir la postura, reeducar la respiració i afavorir la circulació?
 • Voleu acabant relaxant-vos, gaudint de flotabilitat, pujant la vostra l’autoestima i auto-confiança?
 • Voleu posar-vos en forma fent un dels esports més recomanables en una de les etapes de desenvolupament físic i psíquic tant important com és l’adolescència?

No facis cues per fer la inscripció, paga menys sense ser abonat i aprofita fer el curs relaxat i sense soroll fora de l’horari habitual dels altres cursos a Can Felipa.

 


DANSES URBANES

Organitzat per CET10 (www.cet10.org). 

HORARI: 

 

 • ESO i BATXILLERAT: dilluns i/o dimecres de 17:15h a 18:15h.

 


PREU:

 

 • 1 dia a la setmana:      19 €/mes (només si hi ha vacants, tenen preferencia alumnes de 2 dies)

 

 • 2 dies a la setmana:    27,50 €/mes

 

 

Activitat artística on es realitzen diferents tipus de balls moderns (hip-hop, Funky, etc.).

Volem endinsar-los a un mçon d’expressió, creativitat, ritme, coordinación, agilitat i moviment utilitzant

diferents tècniques i recursos amb l’objectiu final de fer les coreografíes grupals dels diferents tipus de

ball.

ACTIVITAT HOMOLOGADA QUE ES PODRÀ DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.


PARKOUR (GRAN REPTE)

Organitzat per CET10 (www.cet10.org)

HORARI: Dimecres de 17:15 – 18:45

LLOC: Gimnàs institut i pati

PREU:     31   €/mes 

El parkour és l’art del desplaçament. Consisteix a moure’s d’un punt a l’altre utilitzant els obstacles urbanístics que ens ofereix la pròpia ciutat, de manera que els aprofites per fer exercici físic. La dificultat d’aquesta tasca és molt elevada i és molt atractiva per als i les adolescents. El coneixement motriu que adquireixen els seus participants és molt important, ja que, com més dificultat tingui l’element tècnic, més domini motriu s’ha de tenir.

 

ACTIVITAT HOMOLOGADA QUE ES PODRÀ DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.

 


BÀSQUET

Organitzat per CET10 (www.cet10.org)

HORARI: (anirà per franges d’edat)

 

 • 1 er ESO (equip mixte): dilluns i dimecres  de 17:15 a 18:15h.
 • 2n ESO (equip mixte): dimarts i dijous de 17:15 a 18:15h.
 • 3er ESO (equip mixte): dimarts  i dijous de 18:20 a 19:20h.
 • 4rt ESO i Batx (equip mixte): dilluns i dimecres de 18:20h a 19:20h.

 

PREU:

 • 2h a la setmana + 1 dia de partit: 37,60 €/mes

Els equips participen en una competició reglada dins del programa dels Jocs Esportius Escolars, organitzada pel CEEB (Consell de l’Esport Escolar de Barcelona). Aquesta competició segueix un calendari establert que consta d’un partit setmanal -normalment en divendres- amb altres escoles de Barcelona. 

 

ACTIVITAT HOMOLOGADA QUE ES PODRÀ DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.


VOLEIBOL    

Organitzat per CET10 (www.cet10.org)

HORARI:  s’ofereixen 4 equips mixtes:

 • 1er ESO:  Dilluns-Dimecres de 17.15-18.15h 
 • 2n  ESO: Dimarts-Dijous de 16.15-17.15h 
 • 3er ESODilluns-Dimecres de 18.20-19.20h
 • 4art ESO: Dimarts i dijous de 17:15 a 18:15
 • BATX: Dimarts-Dijous de 18.20-19.20h

PREU:

 • 2 dies a la setmana + 1 dia de partit:      37,60   €/mes

 

Els equips participen en una competició reglada dins del programa dels Jocs Esportius Escolars, organitzada per el CEEB (Consell de l’Esport Escolar de Barcelona). Aquesta competició segueix un calendari establert que consta d’un partit setmanal -normalment en divendres o dissabtes al matí- amb altres escoles-instituts de Barcelona. 

 

ACTIVITAT HOMOLOGADA QUE ES PODRÀ DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

 


ESCACS

Organitzat per Raül Arza Garcia ( professor d’ESO, Monitor de la Federació Catalana d’escacs i Tècnic de l’esport en Escacs )

HORARI: dimecres de 17:30 a 18:30

PREU SOCIS AFA: 

 • 1 dia a la setmana : 25€/mes

INFORMACIÓ ESCACS

Mitjançant classes amenes, variades i divertides ( jugant, fent fitxes, dibuixant, usant ordinadors ), aprofitarem els múltiples valors educatius i pedagògics dels escacs.

Els objectius amb les classes d’escacs son: 

– Aprenem a pensar i millorem la intel·ligència mentre juguem

– Augmentem el rendiment escolar, sobretot en matemàtiques i en lectura

– Millorem la concentració, la capacitat d’atenció i el càlcul

– Estimulem la creativitat, la imaginació i la memòria

– Ensenyem a prendre decisions, a equivocar-nos i a aprendre dels errors

 

ACTIVITAT NO BECADA PER  L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

 


ANGLÈS

Organitzat per kiDDo. Language fun – Smart Learning

www.kiddobarcelona.com 

HORARI A ESCOLLIR: 

 • dimarts i divendres de 15:00 a 16:00h
 • dimarts i divendres de 16:00 a 17:00h

PREU SOCIS AFA:

 • 2 dies a la setmana :  60 €/mes (mínim 8 alumnes per grup)
 • Matrícula i material: 15€

 

Onward Classes d’anglès on impera un ensenyament actiu. Treballem els continguts de l’ESO no només perquè comprenguin la gramàtica sinó perquè la interioritzin per tal de poder-la utilitzar. Treballem els temaris de l’ESO adaptats a les necessitats i característiques del grup.

Treballem de manera individualitzada amb cada estudiant. El nostre objectiu és que els i les nostres estudiants tinguin confiança per tal d’utilitzar l’idioma a tots els nivells (oral i escrit).

 

ACTIVITAT NO BECADA PER L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.

 


TECNOLOGIA CREATIVA

Organitzat per EIXOS CREATIVA (www.eixoscreativa.com), es farà a les seves instal·lacions

HORARI: dimarts de 15:30 a 16:30 h

PREU SOCIS AFA:

 • 1 dia  a la setmana :      41 €/mes 

Aprenem a programar mitjançant la creació d’animacions i videojocs amb Scratch, també els introduïm en la construcció de hardware (fem un gamepad, un joc del filferro, un dispositiu de salt, un “guitar hero”…) i treballem els diferents elements que configuren un robot: sensors de llum, de infraroigs, de proximitat, seguidor de línies, llums LED RGB, brunzidor, motors, etc…

A les nostres activitats de TC potenciem l’ús artístic, expressiu i lúdic de la tecnología alhora que intrduïm conceptes clau en el camp de les ciències, l’enginyeria o les matemàtiques. És educació STEAM (Science, Technology, Engineering, Art+Design and Math), però posant l’èmfasi a la A d’Art I Disseny..

 

ACTIVITAT HOMOLOGADA QUE ES PODRÀ DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.

 

 INTRODUCCIÓ A LA TECNOLOGÍA MUSICAL

Organitzat per BRIDGE 48

HORARI: dilluns de 17:30 a 18:30

LLOC: Carrer de Llull, 48

 

PREU SOCIS AFA:

 

 • 1 dia a la setmana : 32€/mes

 

Web: https://www.bridge48.com/es/

Aquesta extraescolar us oferirà la possibilitat d’aprendre a fer música de manera tecnológica, podreu utilizar introducció al món dels DJ, els sintetitzadors, fundaments de l’armonia i creareu Live sets on posar en pràctica tot el que haureu après durant el curs. Tota aquesta activitat la fareu a un dels nous centres creatius del barri, amb els recursos e infraestructura necessaris.

https://drive.google.com/file/d/1aOcafsb73Icneaiw_p89HFXHu4rBYACQ/view?usp=sharing


ACTIVITAT PENDENT D’HOMOLOGACIÓ  PER  DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.

 


ARTS PLÀSTIQUES

Organitzat per DarteArte, Elena Camacho.

HORARI: Dijous de 15:00 a 16:15

PREU SOCIS AFA:

 

 • 1 dia a la setmana : 28€/mes

 

Taller de luz : @taller_de _luz

Elena Camacho :@elenacamachoart

DarteArte:@darteartepoblenou


Classes enfocades pel descobriment de l’ art a través de diverses tècniques, per estimular la creativitat i l’expressió artística i treure tot el potencial de l’ alumnat .

A través de diverses tècniques com, el llapis ,carbonet, pastís, aquarel.la, acrílic, tinta xinesa,collage, etc.

Estudi del color,  composició, clar/fosc,etc.

Objectiu del curs : absorbí i experimentar amb diferent tècniques i estils per sentir- se més confiat i feliç .

 

ACTIVITAT PENDENT D’HOMOLOGACIÓ  PER  DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.

 


COSTURA CREATIVA PER A JOVES (ESO i Batxillerat)

Organitzat per Vernita (www.vernitastudio.com)

HORARI: Dimarts de 15:00 – 16:30 h  

PREU SOCIS AFA:

 

 • 1 dia a la setmana : 60€/mes

 


Costura a mà i a màquina – Grup d’iniciació i avançat

Comencem amb projectes senzills i aptes per a tothom. Al principi els alumnes necessiten molta orientació del profesor, però a mesura que dominen la tècnica, es converteixen en els que dissenyen i apliquen el que hi han après.

– Els primers projectes són iguals per a tothom (material inclòs).

– Els dos nivells poden estar en un sol grup.

– Els projectes i el material no acabats es guardaran a l’institut per a la següent classe.

El material bàsic inclòs en els nivells Inicial i Intermedi (1 cremallera, fils blancs i negres, l’ús de la màquina de cosir, tisores, didal, agulles, etc., mig metre de tela bàsica). L’alumnat haurà de portar de casa les teles i la roba que vulgui utilitzar, reparar, modificar o reciclar.

Llista de material:

 • Llibreta i llapis

      –     Teles i complements que vulguin utilitzar

ACTIVITAT PENDENT D’HOMOLOGACIÓ  PER  DEMANAR BECA A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA.

  

 

TALLERS PER ADULTS:

 

 

 

 • BATUKADA-PERCUSSIÓ DRUMSFORYOUNGS  

 

HORARI: dimecres de 19:30 a 21:00

PREU – SOCIS AFA: Depèn del número d’inscrits

Impartit pel grup Brincadeira (http://www.brincadeiraworkshops.com i http://www.brincadeira.es).

Activitat on es treballaran les tècniques del món de la percussió i el ritme, creant un grup per poder amenitzar les festes del nostre Institut i les cercaviles dels diferents esdeveniments culturals del barri (Carnestoltes, Festes de Maig, Festa Major, etc.). 


Aquí us oferim un video promocional de l’activitat:


https://www.youtube.com/channel/UCTvoPZ6mTUYQTtLP9ps2Leg

 

 

 • CANT MODERN

 

HORARI: dijous de 20:00 a 21:00

PREU – SOCIS AFA: Depèn del número d’inscrits

Impartit per Lazzigags (www.lazzigags.cat).

Ja fa uns anys que alguns membres de la comunitat educativa de l’Institut Quatre Cantons es van engrescar amb aquesta activitat que fan tots els dimecres a l’institut.

 

 

 • VOLEI PER ADULTS

 

HORARI: dimarts cap a les 20.00

PREU SOCIS AFA: 17,50€

Impartit per CET 10

              Aquesta activitat està dirigida per un/a tècnic/a de volei.

 

 

 • BÀSQUET PER ADULTS : 

 

HORARI: dia a concretar segons disponibilitat de la pista

PREU SOCIS AFA: 10 euros

Aquesta activitat es realitza sense un tècnic de bàsquet escola  Pere IV

 


Sabem que hi ha molta informació, però volem oferir unes activitats extraescolars de qualitat per complementar la formació i inquietuds dels nostres fills i filles.

 

Animeu-vos a participar en les nostres activitats!!!

 

Per qualsevol dubte no dubteu en posar-vos en contacte:

                                     

                                              afa.secretaria@4cantons.cat