Crònica del dissabte 3 de març. Visita a la Torre de les Aigües

 

Comencem la jornada amb un dia clar i lluminós, quedem per visitar la Torre de les Aigües del Besòs, de la mà dels nostres amics de l’Arxiu Històric del Poblenou.

 

Amb ells ens endinsarem per un recorregut del passat i el present d’aquesta torre tan imponent i tan poc coneguda. Es tracta d’un dels únics elements que han sobreviscut al patrimoni industrial del litoral de Barcelona, al barri del Poblenou.

 

Només entrar et quedes impressionat per aquest vestigi del nostre barri, ple, no només d’història, sinó també d’una bellesa arquitectònica indiscutible i d’una magnífica conservació.

 

Passejarem pel somni de la seva construcció, passant pel somni de l’oblit i els usos industrials, per arribar a l’últim somni; la seva recuperació.

 

Agraïm especialment als nostres guies per fer-nos passar un matí agradable, on ens hem traslladat a la Barcelona de 1880 contagiant-nos la seva passió com a historiadors, i com a persones que estimen molt el nostre barri i que treballen per conservar i divulgar el passat del Poblenou.

 

Comissió Social. AFA Quatre Cantons